Салони за мебел - Прима Мебел

За Прима Мебел

Прима мебел има голем асортиман на мебел за секој тип на соба во вдомувањето и несомнено ќе го претвори Вашиот дом во најубавиот и најфункционалниот простор од соништата.

Целиот асортиман на Прима Мебел е изработен по светски стандарди за квалитет со материјали од европско потекло. Постојано инвестираме во развој, слушајќи ги желбите и потребите на нашите клиенти користејќи материјали со врвен квалитет и инвентивен дизајн. Се стремиме кон извонредност во сите полиња - почнувајќи од концептот и развојот на производите, преку производство, логистика и транспорт, продажба, придружни активности и промоција на нашите производи, на кои гордо го ставаме брендот Прима.

Прима е основана во 1995 година во Бјеловар, Хрватска

По нејзиното основање, станува еден од најголемите хрватски произведувачи на мебел и најголемиот хрватски ланец на малопродажба на мебел и има 8 производни погони и малопродажна мрежа од 57 салони во Хрватска. Во Македонија е присутна од 2010 година со 8 малопродажни салони и тоа во Скопје, Куманово, Охрид, Прилеп, Битола, Тетово и Струмица

Добиени награди

Прима Мебел Награди

III место за најдобар трговски објект доделена од Град Скопје.

2017

Прима Мебел Награди

Награда за ОВИЕДО аголна гарнитура - доделена од Скопски саем.

2017

Мисијата на Прима е да се остане стратешки партнер кој ги исполнува барањата на купувачите и клиентите преку следење на трендовите на пазарот.

Премиум производи

Клиентите за нас

Мене лично ми е проверено.
Одиш во салон, бендисуваш модел, штоф, предлагаш за колку време и сторено донесено до дома.

Венера Даскаловска

Секогаш најдобри, со најдобри производи и најдобар квалитет е тоа е Прима Мебел, Вашиот верен купувач.
Споделено од ♥

Зорица Додевска

Прима Мебел, едноставно најдобри и најквалитетни

Каролина Цветаноска

Повеќе причини за лојалност

Прима Мебел квалитет

Гарантиран квалитет

со поволни цени

Прима Мебел достава

Брза испорака

достава и монтирање

Прима Мебел квалитет

Брз одговор

на сите ваши прашања

Прима Мебел квалитет

Стручен и љубезен

персонал

Најчесто поставувани прашања

Колкав е рокот за испорака?

 • 1-2 работни дена доколку робата е во магацинот на салонот;
 • 3-7 работни дена доколку робата се наоѓа во магацините низ Македонија
 • 8-30 работни дена доколку робата се чека да пристигне од Хрватска.

Кои се начините на плаќање на посакуваните производи?

Покрај готовинско плаќање, за кое одобруваме најголем попуст, може да платите и на следните начини:

 • На 12 рати со кредитните картички на Стопанска Банка - Скопје;
 • На 12 рати Комерцијална Банка;
 • На 24 рати Дајнерс;
 • 36 рати НЛБ Банка;
 • 48 рати преку Уни Банка;
 • Буџетари до 24 рати.

Листа на буџетари со кои имаме склучено договор: ООУ Кочо Рацин, Прилеп; Градинка Распеана Младост; М3 Транспорт АД, Скопје; ФОНД за ПИОМ, Скопје; Основен суд 1, Скопје; Борка Талески, Прилеп; Паркови и зеленило; Македонија пат; Македонска пошта; Здравствен дом, Охрид; Клиника за детски болести, Скопје; Гимназија „СУГС Георги Димитров“, Скопје; ГОБ 8-ми септември, Скопје; ОУ Вера Циривири Трена, Скопје; Синдикат на МВР, Скопје; Клиника за уво, нос и грло; Клиника за токсикологија; Македонска филхармонија; Агенција за заштита на лични податоци, Јавно обвинетелство, Градинка Мајски Цвет, Детска Клиника.

Каде се врши производството на Прима мебел?

Поголемиот дел од производите се од сопствено производство кое се врши во Хрватска, а дел од нив се извезуваат во ЕУ и САД.

Дали произведувате мебел по мерка?

Во нашиот асортиман имаме модуларни програми кои се продаваат по елементи, што ни овозможува да направиме состав согласно вашиот простор и вкус.

Зошто монтажата се наплаќа?

Монтажата се наплаќа бидејќи имаме професионален тим на монтери кои имаат соодветна обука за монтажа на нашите артикли. Со тоа добивате 100% функционални артикли, кујни и регали прикачени на зид и останатите артикли поставени во просторот за кој се планирани.

Контактирајте не:

Достава и монтажа

Достава

Испораката на купената стока ви ја овозможуваме под следните услови:

За секоја купена стока доставата изнесува:

 • 690 денари до 10 км оддалеченост од салонот за Скопје;
 • 550 денари до 10 км оддалеченост од салонот за другите градови;
 • за оддалеченост повеќе од 10 км за достава се доплаќа по 70 ден/км во еден правец за сите градови

Испораката на сотката се врши до влезот на објектот, а купувачот е должен да се обезбеди простор за пристап на возилото и пристап за внесување на стоката.

Монтажа

Монтажата на купената стока ви ја овозможуваме под следните услови:

 • За вредност на стоката до 10.000,00 денари монтажата се наплаќа 800,00 денари.
 • За вредност на стоката до 10.000,00 денари монтажата се наплаќа 8% од износот на стоката што се монтира.
 • Монтажата на кујните се наплаќа 8% од вредноста на елементите кои се монтираат, а минимално 900,00 денари.
 • Вградувањето на кујнските апарати е бесплатно под услов да се купени во „Прима мебел“, во спротивно наплаќаме 300,00 денари по апарат. Не вршиме електрично поврзување на кујнските апарати.

Рекламации

Почитувани купувачи,

Прима мебел Ви овозможува гаранција на купените производи во траење од 1,2,3 или 5 години во зависност од купениот производ.

Гаранцијата важи во следните услови:

 • Одговорноста за оштетувањата настанати при сопствена испорака и монтажа ја превзема купувачот.
 • Купувачот е должен да ја исконтролира исправноста на робата при превземањето.
 • Гаранцијата за купената роба се зема во предвид исклучиво со приложување на гарантниот лист и сметката. За било какви дополнителни информации за гарантниот рок кој е со траење од 1,2,3 или 5 години.

Ве молиме контактирајте не во најблискиот салон или пополнете ја контакт формата:

Контактирајте не: