Салони за мебел - Прима Мебел

Често поставувани прашања

Колкав е рокот за испорака?

 • - 1-2 работни дена доколку робата е во магацинот на салонот.
 • - 3-7 работни дена доколку робата се наога во магацините низ Македонија.
 • - 8-30 работни дена доколку робата се чека да пристигне од Хрватска.

Кои се начините на плаќање на посакуваните производи?

Покрај готовинско плаќање, за кое одобруваме најголем попуст, може да платите и на следните начини:

 • - На 12 рати со кредитните картички на Стопанска банка- Скопје,
 • - На 12 рати Комерцијалнна банка,
 • - На 24 рати Дајнерс,
 • - 36 рати НЛБ Банка,
 • - 48 рати преку Уни Банка и
 • - Буџетари до 24 рати. Листа на буџетари со кои имаме склучено договор:
  • * ООУ Кочо Рацин, Прилеп
  • * Градинка Распеана Младост
  • * МЗ Транспорт АД, Скопје
  • * Фонд за ПИОМ, Скопје
  • * Основен суд 1, Скопје
  • * Борка Талески, Прилеп
  • * Паркови и зеленило
  • * Македонија пат
  • * Македонска пошта
  • * Здравствен дом, Охрид
  • * Клиника за детски болести, Скопје
  • * Гимназија „СУГС Георги Димитров“, Скопје
  • * ГОБ 8-ми септември, Скопје
  • * ОУ Вера Циривири Трена, Скопје
  • * Синдикат на МВР, Скопје
  • * Клиника за уво, нос и грло
  • * Клиника за токсикологија
  • * Македонска филхармонија
  • * Агенција за заштита на лични податоци
  • * Јавно обвинителство
  • * Градинка Мајски Цвет
  • * Детска Клиника

Каде се врши производството на Прима Мебел?

Поголемиот дел од производите се од сопствено производство кое се врши во Хрватска, а дел од нив се извезуваат во ЕУ и САД.


Дали произведувате мебел по мерка?

Во нашиот асортиман имаме модуларни програми кои се продаваат по елементи, што ни овозможува да направиме состав согласно вашиот простор и вкус.


Зошто се наплаќа монтажата?

Монтажата се наплаќа бидејки имаме професионален тим на монтери кои имаат соодветна обука за монтажа на нашите артикли. Со тоа добивате 100% функционални артикли, кујни и регали прикачени на зид и останатите артикли поставени во просторот за кој се планирани.